Logo
Web
iOS
Android
API
Frontend
Backend
CaseVimla

Resultat

Byggandet av den bästa möjliga mobiloperatören har varit ett tätt samarbete mellan Vimla!, oss och deras medlemmar. Idag är Vimlas API, appar och webbsida alla byggda av Iteam. Vi har varit med och utvecklat arbetsmetoder, affärsidén och produkten. Tjänsten lanserades 2014 på vimla.se och resultaten talar för sig själva - Vimla! fick utmärkelsen Årets operatör under Telekomgalan 2018 med branschens högsta NPR-betyg.

Process

Våra vänner på Vimla! har alltid strävat efter att alla involverade parter känner sig som en del av ett team. Vi är inte leverantörer som tillhandahåller en tjänst - vi är kollegor som bygger en produkt.

Det första steget i vårt samarbete var att bygga hemsidans viktigaste funktioner - registrering, inloggning och ändring av kontoinställningar. Eftersom detta byggdes innan varumärket ens var fastställt så var designen generisk till en början. Vi samarbetade därefter med Made to Order för att anpassa hemsidan till den första versionen av Vimlas varumärke. Sen dess har designen, produkterna och flödet ändrats flera gånger efter feedback från medlemmarna, förändringar i branschen samt insikter från Vimla! och oss. För att denna process ska fungera så finjusterar och automatiserar vi ständigt varje steg av utveckling, testning och releaser. Genom att kommunicera direkt med medlemmarna i Vimla-forumet kan vi så tidigt som möjligt upptäcka och fixa buggar som mot förmodan tar sig förbi våra tester. Framförallt fokuserar vi på att ofta lansera nya versioner av tjänsten för att tillgodose medlemmarnas önskemål och realisera grundarnas vision.

"Vi känner att vårt team på Iteam är mer som kollegor än leverantörer. Istället för att skriva en teknisk kravspecifikation att arbeta efter, så samarbetar vi kontinuerligt för att utveckla funktionalitet. Detta arbetssätt har gjort att vi kommit mycket längre än vi nånsin kunnat tro eftersom det varit så effektivt."
Johan Littorin, grundare och chef för Vimla

Utmaning

Vi har jobbat med Telenor sen innan varumärket Vimla! ens var färdigställt. De kom till oss med en idé om att starta en schysstare mobiloperatör, från grunden. Iteam har varit strategiskt involverade från början genom att utveckla både användargränssnitt och funktionalitet. Det har inte bara handlat om utveckling, utan även om varumärkesbyggande, samt att säkerställa att produkten kan fortsätta förbättras med tiden. Från att ha börjat med en .NET-app, har Vimla idag ett API i centrum för sitt ekosystem, som används av de olika mobilapparna, webbsidan och även externa parter.

Om Vimla

Vimla! är mobiloperatören utan lur. De erbjuder mobilabonnemang med låga fasta priser, utan bindningstid eller dolda avgifter. Men huvudskillnaden från konkurrenterna är att Vimla! är byggt för sina medlemmar - inte kunder. Tjänsten förändras och förbättras ständigt i samverkan med medlemmarna, som även får vara med och rösta om hur en del av vinsten ska fördelas till välgörenhet. En riktigt schysst mobiloperatör med andra ord!

Samarbetspartners

Presskontakt

Tekniker vi använt

Docker
React
NodeJS
Restify
RethinkDB
Prismic
AWS
Iteam Stockholm
  • Östermalmsgatan 26A
  • 114 26 Stockholm
Iteam Göteborg
  • Kungsportsavenyen 21
  • 411 36 Göteborg