YSDS

Unika lösningar inom logistik

YSDS skeppar de saker du finner mest värdefulla

Person som lastar lådor vid en lastbil

Om YSDS

YSDS skeppar världens mest värdefulla varor inom konst, farma samt övriga branscher där inget får gå fel i logistik-kedjan. För YSDS är framgångsreceptet inom logtech att hitta såväl rätt partner som rätt teknisk lösning för att fortsätta utmana branschen.

Produktägare Johan Andersson om sitt fokus och samarbetet med Iteam:

YSDS letar ständigt efter vägar att göra saker på nya sätt. I vårt sökande efter tekniska lösningar vänder vi på koncepten, ut och in om så behövs! Men vi glömmer aldrig att sätta människan i fokus. Vår teknik är och förblir ett fönster mot människor - personal såsom kunder. Iteam är en partner som inte bara delar våra värderingar utan även aktivt tillfört dem i våra projekt gällande tracking av försändelser och automatisering av de samma inom konstsegmentet. Vi har under maj lanserat vårt kommersiella API för just skeppningar av konst globalt.

Tillsammans ser vi fram emot att utvärdera moderna och miljövänliga logistiklösningar under 2022 och 2023!

Tracking Service

Ett av YSDS viktigaste mål är att tillföra så kallad ”full visibility” i alla led av en transport. Lika högt efterfrågat av kunderna som hett ämne för branschen. Som ett första steg på denna väg utvecklade vi tillsammans med Iteam vår första mvp för tracking av expressförsändelser.

Instant Quote/ Art API

Konst upplevs av många som dyr, men är i själva verket många gånger ovärderlig då objekt är unika och inte går att ersätta. Att översätta YSDS riktlinjer för säker hantering är på pappret en enkel manöver, men i praktiken något som kräver en god lyhördhet och framåtblick. Resultatet är en automatiserad lösning som låter YSDS hantera transporter på global nivå och detta som första logtech-bolag i Norden.

Iteam om samarbetet med YSDS

I detta projekt har vi arbetat i team med utvecklare från Techbyrån Qte samt med Johan Andersson som produktägare. Tillsammans har vi i teamet tagit oss an utmaningarna med att förflytta YSDS framåt och utveckla deras tjänster och erbjudanden. Vi har gjort detta genom att arbeta med digitala lösningar som underlättar både internt på YSDS och för YSDS olika kundsegment.

En viktig aspekt i arbetet har varit att ta fram en ny arkitektur baserad på mikrotjänster samt en infrastruktur för att kunna utveckla och testa nya funktioner och ändringar snabbt och smidigt. Att arbeta med mikrotjänster gör det lätt för teamet att arbeta parallellt med systemstöd för olika delar av verksamheten och den tekniska lösningen blir flexibel och lätt att överskåda.

Den nya arkitekturen vi arbetat fram bygger på bl.a. Node (TypeScript), React, mongoDB samt driftlösningar i AWS och kubernetes.

Blir du nyfiken på att veta mer om YSDS och deras tjänster, läs mer här: YSDS


Utvalda case

Digitala kvitton printscreen

Skatteverket

Idag möjliggör digitala kvitton bedrägeri och försvårar skattekontroll. Kan vi skapa digitala fingeravtryck för kvitton utan att samla data om folk.

Barn i ett klassrum

Skellefteå ansiktsigenkänning

Kan man använda ansiktsigenkänning för att registrera närvaro i en skola? Vi hjälpte Skellefteå att hitta en teknisk lösning som skyddar integriteten.

Logotype för Stella App

Stella - Tjejjouren Väst

Mobilapp ger unga tjejer stöd dygnet runt.

Bostäder

Matcha kontraktet

Tryggare boendemiljö med automatisk spårning av olaglig andrahandsuthyrning.

Person som lastar lådor vid en lastbil

Unique Logistics Solutions

YSDS skeppar världens mest värdefulla varor inom konst, farma samt övriga branscher där inget får gå fel i logistik-kedjan

konst

Klimatkollen.se

Siten visar hur det går för kommunerna att minska koldioxidutsläppen i linje med Parisavtalet för att sätta klimatet högst upp på agendan inför valet.

Kartvy som visar simulerade transporter och statistik om utsläpp och leveranstider i Arvidsjaurs kommun

Predictive Movement

Dagens transporter är ineffektiva, vi startade ett forskningsprojekt för att effektivisera dem med AI och samarbete.

Vimla

Vimla

Digital plattform som strategisk framtidssatsning.

TRR mobil

TRR

Vi hjälper TRR ta en proaktiv roll på arbetsmarknaden och svara på behov om kompetensförsörjning genom att digitalisera TRRs hela företagserbjudande.

Nyfiken på vad vi kan göra tillsammans?