Alexander Czigler

Backend Engineer

Info

Varför jobbar du med teknik?

Jag tycker om att studera och lära mig hur maskiner och system fungerar - och jag älskar att bygga egna lösningar efter eget huvud. Det som fascinerar mig allra mest med dagens teknik är att den bygger på tekniska och matematiska idéer som grundats långt tillbaka i historien. Jag tror att mycket av det som uppfinns under vår livstid kommer att ligga till grund för alldeles fantastiska saker i framtiden. Saker vi knappt kan föreställa oss idag. Dagens teknik gagnar många människor idag och gör våra liv bekvämare på många sätt. Det är otroligt givande att arbeta med något som är roligt samtidigt som det underlättar andra människors vardag.

Bakgrund

Intresset för teknik och utveckling har vuxit fram genom åren och det började när jag var liten. Jag fick min första PC omkring 1997 och kort därefter internet via modem. Jag blev snabbt väldigt intresserad av webben och det dröjde inte länge innan jag började bli nyfiken på hur allt fungerade. Under tiden jag hade modemuppkoppling var min tid online begränsad och jag använde det mesta av tiden till att hitta resurser för att lära mig hur HTML och publicering av hemsidor fungerar. När jag till slut fick ADSL hemma några år senare öppnade det dörren till en hel del nya möjligheter. Att kunna vara uppkopplad dygnet runt öka möjligheterna för mig att utforska de mer sociala aspekterna av internet som vid den också började ta fart alltmer. Jag hittade vänner och likasinnade som inspirerade mig att lära mig mer om datorer och webbutveckling och de introducerade mig till linux. Detta ledde till att jag så småning om byggde min första dator från delar som blev min första egna server. Mitt intresse har drivit mig att lära mig och utvecklas och det har fortsatt vara så sedan jag började jobba heltid som konsult 2008. Jag har haft privilegiet att både lära känna och arbeta med människor som inspirerat mig och trott på mig all dessa år och det har tillsammans med mitt eget driv och intresse varit mitt recept på framgång. Min karriär präglas av att jag kontinuerligt utmanar mig själv och lär mig nya saker och det både är min bakgrund och min framtid.

Specialistkompetens

Jag brinner för att jobba med allt det där som gör att utveckling är roligt och fungerar bra. Jag älskar att snygga till kod, automatisera tester, skriva deploy-script och att hjälpa utvecklare få upp ögonen för UX och användarperspektivet.